mandag 17. mai 2010

Hurra for den 17. Mai !

Gratulerer med dagen til Norge !

Og til oss som bor her, er født her, eller som ellers har tilhørighet til dette landet vårt. Denne dagen har vi markert, feira og gjort stas på i snart tohundre år, ikke la oss slutte med det !
La oss fortsette å streve litt, planlegge litt, ja,- tilogmed handle litt ekstra så vi beholder litt av forventningene på forhånd ,- og gleden og stoltheta når dagen er opprunnet :)
De gamle fedrelandssangene våre skal og bør pusses støv av, vi bruker så mange av dem litt for sjelden, synes jeg .. Og Vi ere en nasjon vi med, og Norge i Rødt, hvitt og blått hører med til dagen i dag, de også .. DET synes JEG.

For, uansett privat stemning, uansett stressnivå, værsjuke eller hva ellers vi lages av. er det ikke slik at det "Rører vårt bryst" når vi hører melodiene, vi minnes barnelærdom og sangversa ,-søttendemaistemningen og stoltheten over landet vårt pipler inn enten vi vil eller ikke.
Jeg er så glad jeg har det slik, og DEN arven/det genet vil jeg veldig gjerne skal være videreført til mine barn og barnebarn !

I dag har jeg to små som debuterer i barnetoget sammen med barnehagen sin, og pappan og farmor har fiksa og ordna med bunader og flagg, og oldemor har sørga for bråkefløyter..
Jeg tilstår frivillig at det var nedtur å våkne til lyden av plaskregn og tenkte straks..Norge i vått , grått og blått.. våte barn, våte veier, våte instrumenter og våte noter.. Grå himmel ..og blått humør.. men nei takk, her blir det rødt, hvitt og blått uansett vær !
-Med unntak av innslag av rosa joggesko, svarte paraplyer, en og annen grå eller brun eller lilla cherrox kanskje.. og multifargede regnjakker... Og det ER helt i orden ! Om vi har støvletter eller støvler eller joggesko på barna som går i tog, det er vel ikke så nøye, bare de har det komfortabelt og gøy ?! Slik at de kan rope og synge for dagen i dag !
Men, jeg har en liten pekefingerregel likevel for dagen i dag.. håper jeg slipper å se herrer i bunad og med røde lakksko på.. DER gikk min grense...

Full fart forover, kursen settes mot kjøkkenbenk, fryser, klesskap..bil, barnebarn, togoppstilling før hjemtur, kokkelering og huset fullt av barn, svigersønn og barnebarn, med eller uten våte klær ( da fyrer vi i ovnen ) og leven og rot og HURRA, I DAG ER DET DEN SYTTENDE MAI, ENDA EN GANG !!! JEG GLEDER MEG :)

1 kommentar:

  1. Høres ut som du får en kos dag vennen!
    Hils alle sammen og ha det kjempekjekt!!!!
    klem

    SvarSlett